Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСексуальне насильство це різновид зброї, якою росіяни воюють з Україною – Зеленська

Перша леді виступила на Конференції із запобігання сексуальному насильству під час конфліктів

Перша леді Олена Зеленська взяла участь у Конференції із запобігання сексуальному насильству під час конфліктів (PSVI Conference), яка проходила у Великій Британії. Зеленська виступила в межах панелі «Підтримка врятованих» і присвятила свою промову допомозі тим, хто пережив сексуальне насильство під час війни в Україні. Про це повідомили в Офісі Президента.

Перша леді повідомила, що нині Офіс Генерального прокурора України задокументував понад 100 випадків сексуального насильства. Наймолодшій жертві – 4 роки, найстаршій – 85.

«Це лише ті випадки, коли жертви знайшли в собі сили давати свідчення. На думку психологів, людина, яка пережила насильство, може свідчити, лише коли почувається в цілковитій безпеці. Тож нам треба створити таку безпеку для наших постраждалих», – сказала Зеленська.

Вона розповіла про прагнення створити центри допомоги врятованим за кордоном за підтримки інших країн.

«Ми бачимо чотирикутник організаторів, які могли б це втілити: Українська держава (плюс наше консульство або посольство в країні), міжнародна організація-донор, уряд країни, українська громадська організація в країні, яка допомагає переселенцям», – розповіла перша леді.

Крім того, вона зазначила, що сексуальне насильство з боку росіян в Україні не випадковість чи тимчасове відхилення, а «зброя, якою вони воюють з Україною й нашими людьми».

«Як жертви сексуального насильства мають бути впевнені, що на їхніх кривдників чекає відповідальність, так і все українське суспільство має знати, що всіх, хто віддавав злочинні накази, буде покарано», – наголосила Зеленська.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.