Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнці в Польщі платитимуть за проживання в закладах розміщення

З березня 2023 року

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив про зміни умов приймання біженців з України. Починаючи з березня 2023 року їхнє проживання в колективних закладах розміщення стане платним. Про це повідомляє «Польське радіо».

З 1 березня 2023 року запровадять оплату для тих українських біженців, які перебувають у колективних закладах розміщення понад 120 днів. Спочатку біженці з України покриватимуть 50% вартості проживання, через кілька місяців – 75%.

Цей обов’язок не поширюватиметься на людей з інвалідністю, дітей, вагітних жінок, осіб пенсійного віку й осіб, які піклуються про щонайменше трьох дітей.

Також зміни передбачають, що українцям, які приїхали до Польщі після 24 лютого, потрібно буде обов’язково подати заявки на номер PESEL. Біженцям, які отримають номер PESEL і покинуть Польщу, цей номер заморозять.

«Ми готуємося до можливої наступної хвилі біженців. Бо вже сьогодні в Україні кільканадцять мільйонів людей не мають доступу до електроенергії, води, елементарних побутових умов, санітарних. Тож ми готуємося до такої хвилі біженців і хочемо, щоби система була відповідно приготована, щоби польські платники податків якнайменше мали платити за цю можливу чергову хвилю біженців», – пояснив Моравецький.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.