Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПонад 40% українців негативно ставляться до цивільних партнерств

Водночас розуміють, що це необхідний крок для подальшої євроінтеграції

Згідно з опитуванням соціологічної компанії InMind близько третини респондентів зустрічали в медіа інформацію щодо цивільних партнерств. Негативне ставлення до такого союзу демонструють 42% опитаних, позитивне – 35%.

Як зазначили в дослідженні, опитані загалом не надто опираються цивільним партнерствам. Вони пов’язують їх із тим, що це необхідний крок для подальшої євроінтеграції.

Щодо цивільних партнерств для ЛГБТ-спільноти, думки респондентів виявились нейтральними або стримано позитивними, зазначають у дослідженні. Найбільш схвально про права ЛГБТ-людей висловлювалися молоді респонденти (18–30 років).

Опитування також показало, що респонденти чули про Стамбульську конвенцію й ставляться до неї позитивно. На їхню думку, висвітлення в національних медіа проблеми домашнього насильства над жінками стало менше, тому що новини про війну витіснили цю інформацію.

Опитані вважають, що інформація про жінок в армії нерідко з'являється в медіа. Часто зазначають, що жінки є командирами танку, снайперками, парамедикинями тощо. Позитивно респонденти висловлюються щодо згадування жінок під час звернення президента або поздоровлення захисників і захисниць окремо.

Водночас за даними дослідження, опитані часто зазначають про відсутність рівноправності в оплаті праці для жінок і чоловіків, розділення професій на чоловічі й жіночі.

Опитування проводилося з 8 серпня по 9 вересня 2022 року методом Face-to-face. Респондентами стали українці віком від 18 до 65 років, які мешкають на всіх підконтрольних українському уряду територіях України.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.