Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄС оприлюднив плани щодо скорочення пластикових і пакувальних відходів у Європі

Заборонять мініпляшки для шампуню й одноразовий посуд

Єврокомісія опублікувала проєкт постанови, спрямованої на боротьбу зі збільшенням пластикових і пакувальних відходів у Європі. Про це повідомляє The Guardian.

Нові правила передбачають зменшення кількості пакувальних відходів, обмежене використання непотрібного пакування й просування багаторазових пакувань. До 2030 року вся упаковка на ринку ЄС має бути придатною для вторинного перероблення.

Загалом країни-члени ЄС мають скоротити кількість відходів упакови на душу населення на 15% до 2040 року, як порівняти з 2018 роком.

Згідно з постановою, в ЄС хочуть заборонити мініпляшки з шампунем у готелях й одноразові упакови для невеликих кількостей фруктів й овочів. Продавці електронної комерції повинні забезпечити, щоб порожній простір у коробці становив максимум 40% відносно продукту.

Готелі й заклади харчування більше не зможуть використовувати одноразовий посуд. Також до 2040 року ресторани, які пропонують їжу на винос, будуть зобов’язані подавати 40% своїх страв у багаторазовій упакові. Каву також подаватимуть у багаторазових стаканах або у стаканах, які надаватимуть клієнти.

«Ці правила відкриють нові можливості для бізнесу, особливо для невеликих компаній, зменшать потребу в сировинних матеріалах, збільшать можливості перероблення в Європі, а також зроблять Європу менш залежною від первинних ресурсів і зовнішніх постачальників», – повідомили в Єврокомісії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.