Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІндонезія планує ввести кримінальну відповідальність за секс поза шлюбом

Покарання передбачатиме позбавлення волі на строк до одного року

Парламент Індонезії наступного тижня може ухвалити новий кримінальний кодекс, який передбачатиме покарання за позашлюбний секс у вигляді позбавлення волі на строк до одного року. Парам також заборонять жити разом до шлюбу. Про це пише Reuters.

Крім того, новий кодекс забороняє ображати президента або державні установи й висловлювати будь-які погляди, що суперечать державній ідеології Індонезії. Кодекс також лишає кримінальну відповідальність за аборти.

«Ми пишаємося тим, що маємо кримінальний кодекс, який відповідає цінностям Індонезії», – сказав в інтерв’ю Reuters заступник міністра юстиції Індонезії Едвард Омар Шаріф Хіаріей.

Якщо кодекс ухвалять, він поширюватиметься на громадян Індонезії й іноземців. Як пише видання, бізнес-групи непокояться через шкоду, яку нові правила можуть завдати іміджу Індонезії як місця для відпочинку й інвестицій.

Правозахисник Андреас Харсоно заявив, що зміни до кодексу стануть «великою невдачею для індонезійської демократії». Однак заступник міністра юстиції зазначив, що остаточний варіант проєкту забезпечить відповідність регіональних законів національному законодавству, а новий кодекс не загрожуватиме демократичним свободам.

Новий кримінальний кодекс мали ухвалити ще у 2019 році, однак це не зробили через протести в країні. Тоді десятки тисяч людей вийшли на демонстрації проти низки законів, особливо тих, що регулюють мораль і свободу слова, які, за їхніми словами, обмежували громадянські свободи.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.