Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа Івано-Франківщині відкрили шелтер для постраждали від сексуального насильства

Шелтер вже прийняв перших мешканок

В Івано-Франківській області відкрили реабілітаційний центр для жінок, які постраждали від сексуального насильства внаслідок військового вторгнення рф до України. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

У шелтері можна жити безоплатно впродовж шести місяців. Там надають кваліфіковану психологічну, медичну й іншу допомогу.

Як зазначила керівниця другого Управління Офісу Генерального прокурора щодо СНПК Анна Сосонська, організація реабілітаційних центрів сприятиме розслідуванню сексуальних злочинів, скоєних в умовах війни.

«Потерпілі у шелтері завжди мають змогу прямого контакту з прокурором: можуть надати свідчення саме тоді, коли психологічно до цього готові. Прокурори спілкуються з ними за місцем проживання, в комфортних та безпечних умовах, далеко від місця, де було скоєно злочини. Це дозволяє уникнути повторної травматизації та отримати повну інформацію, необхідну для доведення провини злочинця у суді», – зазначила Сосонська.

Шелтер вже прийняв перших мешканок. У планах – відкрити нові центри для чоловіків і сімей постраждалих від сексуального насильства внаслідок російської військової агресії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.