Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрисвятила вбитому письменнику. «Тайра» отримала премію Вінценза

«Для мене зараз передусім зброя – це культура»

Волонтерка й парамедикиня Юлія Паєвська («Тайра») отримала премію Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів». Про це повідомляє «Укрінформ».

Премію вона присвятила Володимиру Вакуленку – дитячому письменнику й поету, якого вбили російські окупанти.

«Зазвичай її [премію] отримували інтелектуали, люди, які відстоюють цінності демократії тоді, коли можна жити в мирі. Але ми живемо в той час, коли гуманістичне служіння передусім стало актом прямої дії. Бо зараз гуманістично – це служити в ЗСУ, допомагати людям як військовим, так і цивільним, берегти наші цінності й Україну», – зазначив ініціатор форуму народний депутат Микола Княжицький.

Паєвська зізналася, що відзначення премією Вінценза стало для неї несподіванкою й великою честю.

«Для мене зараз передусім зброя – це культура. Ми можемо подивитися, що роблять окупанти, коли заходять у село чи місто: вони винищують усі пам’ятки культури, музеї, книги, а що найгірше – убивають наших представників культури», – сказала вона.

«Тайра» згадала про вбитого росіянами дитячого письменника Володимира Вакулена, тіло якого нещодавно знайшли в Ізюмі.

«Я не думаю, що достойна цієї великої премії. Але я це приймаю як велику честь і присвячую її Володимирові Вакуленку й усім діячам культури, які були замордовані й убиті московськими окупантами», – сказала Паєвська.

Фото: «Укрінформ»

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.