Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОксфордський словник назвав своє слово 2022 року

Описує егоїстичний тип поведінки, що відкидає соціальні норми й очікування

Оксфордський словник англійської мови назвав своє слово 2022 року. Переможцем став вислів «режим гобліна» (goblin mode). Про це повідомила пресслужба Оксфордського університету.

«Режим гобліна» – сленговий вислів, який описує егоїстичний тип поведінки, що відкидає соціальні норми й очікування. Їй властиві жадібність, неохайність і лінь.

В Оксфордському словнику вважають, що словосполучення «відображає настрій людей, які відкинули ідею повернення до звичайного життя або бунтували проти дедалі більш недосяжних естетичних стандартів і нестійкого стилю життя, демонстрованого в соцмережах».

Словник навів один із прикладів використання вислову: «Режим гобліна – це коли ти прокидаєшся о другій ночі і йдеш на кухню, вдягнений у розтягнуту футболку, щоб приготувати дивну закуску, на кшталт розплавленого на крекері сиру».

Уперше вислів «режим гобліна» зʼявився у Twitter у 2009 році. У соціальних мережах він завірусився у лютому 2022 року після того, як у багатьох країнах послабили карантин через коронавірус, а люди стали частіше виходити зі своїх будинків.

На другому місці опинилося слово «метавсесвіт» – «гіпотетичне середовище віртуальної реальності, у якому користувачі взаємодіють з аватарами одне одного». Третім за популярністю став хештег #IStandWith – «я підтримую».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.