Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Афганістані вважають, що навчання сприяє «непристойності й розгулу» серед жінок

Жіночу освіту назвали «частиною іноземної культури»

Виконувач обов’язків міністра освіти Афганістану Нада Мухаммед Надім вважає жіночу освіту «частиною іноземної культури», яку запровадили в Афганістані колишні падишахи. Він також заявив, що навчання призводить до поширення пропаганди «непристойності й розгулу» серед жінок.

Про це пише видання Hasht e Subh.

Слова Надіма викликали бурхливу реакцію серед жінок і дівчат Афганістану, а також серед борців за права жінок і міжнародної спільноти. Студентки назвали такі заяви образливими й вимагають вибачень від в.о. міністра освіти.

Голова Незалежної комісії з прав людини Афганістану Наїм Назарі назвала заборону жіночої освіти в Афганістані порушенням прав людини.

«Незалежна комісія з прав людини ще раз серйозно просить талібів відмовитися від подібних підходів. Ми просимо міжнародні структури й міжнародне співтовариство чинити більший тиск на Талібан, щоб угруповання задовольнило бажання афганських громадян і створило сприятливе середовище, щоб дівчатка могли здобути гідну освіту», – сказала Назарі.

У вересні 2021 року ісламістський рух «Талібан» заборонив дівчатам відвідувати середню школу. За оцінками місії ООН, понад мільйон дівчат в Афганістані не мають можливості здобувати освіту. Заборона насамперед стосується дівчат віком від 12 до 18 років.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.