Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні через війну 15 тисяч людей вважають зниклими безвісти – омбудсмен

Однак цифра може бути більшою

Уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що через російську збройну агресію в Україні 15 тисяч людей вважаються зниклими безвісти.

«Ви тільки уявіть: доля тисяч людей невідома. Когось із них уже, можливо, нема серед живих. Їх усіх шукають рідні, і безмежні страждання в сім‘ях від невідомості. Рідні чекають хорошу звістку. Чекають з надією в серці», – написав він.

Про такі ж цифри раніше повідомив директор Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти (ICMP) Метью Голлідей. За його словами, цифра 15 тисяч є консервативною, якщо врахувати, що в одному лише Маріуполі, за оцінками української влади, загинули або зникли безвісти 25 тисяч осіб.

«Зараз головне – вжити всіх необхідних заходів, щоб забезпечити ідентифікацію якомога більшої кількості осіб. Переважна більшість зниклих безвісти й загиблих є жертвами воєнних злочинів, тому винні мають бути притягнуті до відповідальності».

Голлідей вважає, що процес розслідування справ зниклих безвісти в Україні триватиме роками, навіть після припинення бойових дій. Він заявив, що наразі невідомо, скільки людей були насильно переміщені, утримуються під вартою в росії, розлучені зі своїми сім'ями або померли й були поховані.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.