Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Індонезії ввели кримінальну відповідальність за секс поза шлюбом

Новий кримінальний кодекс встановив низку заборон

Парламент Індонезії ухвалив новий кримінальний кодекс, який передбачає низку заборон. Серед них – заборона на секс поза шлюбом і проживання разом неодруженим парам. Про це повідомляє The Guardian.

Згідно з кодексом, секс поза шлюбом каратиметься роком ув’язнення, а спільне проживання – шістьма місяцями. Офіційно про такий злочин зможуть повідомити лише родичі.

Ув’язнити на три роки можуть за образи в бік президента або державних установ, а також за висловлювання поглядів, що суперечать державній ідеології Індонезії. Кодекс також лишає кримінальну відповідальність за аборти.

Ухвалений кодекс поширюється на громадян Індонезії й іноземців.

Правозахисні групи протестували проти поправок, засуджуючи придушення громадянських свобод і зсув до релігійного фундаменталізму.

«Ми зробили все можливе, щоб врахувати важливі питання й різні думки, які обговорювалися. Однак для нас настав час ухвалити історичне рішення щодо поправок до кримінального кодексу й залишити в минулому колоніальний кримінальний кодекс, який ми успадкували», – заявив міністр юстиції й прав людини Ясонна Лаолі.

Представник міністерства законодавства й прав людини Альберт Арієс вважає, що новий кодекс «захистить інститут шлюбу».

Зазначається, що для переходу до нового кримінального кодексу знадобиться щонайменше три роки.

Фото: Reuters

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.