Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Афганістані дівчатам дозволили скласти іспити в школі

Однак у школах назвали таке рішення «безглуздим»

Ісламістський рух «Талібан» дозволив дівчатам в Афганістані складати іспити в середній школі, попри те, що їм заборонили відвідувати заняття у вересні 2021 року. Про це повідомляє AP.

Згідно з документами міністерства освіти талібів, які отримало видання, рішення стосується 31 провінції Афганістану, де зимові канікули починаються наприкінці грудня. Дівчата, які мешкають у цих провінціях, змогли скласти іспити 7 грудня. Ще три провінції: Кандагар, Гільменд і Німроз – мають інший розклад на навчальний рік, тому випускні іспити зазвичай проводяться там пізніше.

Дівчата, які не зможуть прийти або не складуть іспит, зможуть перескласти його в середині березня після зимових канікул.

Під час іспиту учениці й викладачки повинні будуть носити хіджаб або хустку, а мобільні телефони будуть заборонені.

Рішення талібів дозволити дівчатам складати іспити розкритикували, назвавши його «безглуздим».

«Це смішно. Ми провели цілий рік у напрузі й стресі й не прочитали жодної сторінки з наших підручників. Як ми можемо складати іспит після півтора року, коли таліби тримали двері школи зачиненими?» – сказала 18-річна Наджела з Кабула.

Директорка середньої школи Кабула заявила, що «складати іспити безглуздо». Дівчата матимуть лише один день, щоб скласти іспити з 14 предметів. До того ж більшості ученицям не вистачає підручників.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.