Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКонгрес США остаточно ухвалив законопроєкт про захист одностатевих шлюбів

Тепер його передадуть на підпис президенту Джо Байдену

Палата представників Конгресу США 8 грудня остаточно ухвалила законопроєкт, який передбачає федеральне визнання одностатевих шлюбів. Тепер його передадуть на підпис президенту Джо Байдену. Про це повідомляє The Guardian.

Законопроєкт вимагає від федерального уряду й урядів штатів визнавати одностатеві й міжрасові шлюби. Він також забороняє штатам заперечувати дійсність шлюбу, законно укладеного в іншому штаті, на основі статі, раси чи етнічного походження.

Законопроєкт також скасовує закон «Про захист шлюбу» (Doma), який визначав шлюб як союз між чоловіком і жінкою й позбавляв одностатевих пар федеральних пільг.

Водночас законопроєкт не завадить штатам обмежувати одностатеві й міжрасові шлюби, якщо Верховний суд дозволить їм це зробити.

Під час дебатів у Палаті представників деякі республіканці розкритикували законопроєкт як образу релігійної свободи й спробу демократів нав’язати ліберальну політику більш консервативним штатам.

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі засудила «ненависницький рух», який спонукає до нападів на ЛГБТ-спільноту й заявила, що законопроєкт «допоможе запобігти правим екстремістам руйнувати життя закоханих пар, травмувати дітей по всій країні й повертатися в минулі часи».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.