Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Ірані стратили другого учасника антиурядових протестів

За напад на сили безпеки й «ведення війни проти Бога»

В Ірані стратили ще одного в’язня, затриманого під час антиурядових протестів, які охопили країну після смерті курдської дівчини Махси Аміні. Про це повідомляє AP.

Інформаційне агентство Mizan, яким керує судова система Ірану, ідентифікувало страченого як Маджідрезу Рахнаварда. Його звинуватили в тому, що 17 листопада в місті Мешхед він до смерті забив ножем двох співробітників сил безпеки й поранив чотирьох інших. Крім того, Рахнаварда також звинуватили у «веденні війни проти Бога». Це звинувачення висувалося протягом десятиліть після Ісламської революції 1979 року й передбачає смертну кару.

У звіті Mizan зазначається, що загиблі були членами «Басіджа» – іранської проурядової напіввійськової організації, що складається з добровольців, яка виконує функцію народної міліції. «Басідж» діяла у великих містах, атакуючи й затримуючи протестувальників.

Рахнавард був засуджений Революційним судом Мешхеда. Трибунали в Ірані неодноразово критикувала міжнародна спільнота, адже вони не дозволяють затриманим обирати собі адвокатів або навіть бачити докази проти них.

Минулого тижня в Ірані стратили першого в’язня, затриманого під час антиурядових протестів. Активісти попереджають, що найближчим часом також можуть стратити більше протестувальників, адже, за їхніми словами, наразі близько десятка людей отримали смертні вироки за участь у демонстраціях.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.