Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДжоан Роулінг запускає службу підтримки жінок, які постраждали від сексуального насильства

Вона допомагатиме жінкам у Шотландії

Письменниця Джоан Роулінг запустила службу підтримки Beira's Place для жінок, які зазнали сексуального насильства. Про це пише The Independent.

«Я заснувала Beira's Place, щоб допомогти жінкам у Лотіансі. Як людина, яка сама пережила сексуальне насильство, я знаю, наскільки важливо, щоб жінки, які теж мали такий досвід, отримали допомогу», – зазначила Роулінг.

Службу підтримки назвали на честь шотландської богині зими на ім’я Бейра. Письменниця прокоментувала вибір такої назви: «Бейра уособлює жіночу мудрість, силу й відродження. Її сила витримує складні часи, але її міф обіцяє, що вони не триватимуть вічно».

Beira's Place працюватиме як підтримка й адвокаційна служба для жінок у Лотіані (історичному регіоні Шотландії) віком від 16 років, які зазнали сексуального насильства чи жорстокого поводження.

Виконавча директорка Beira's Place Ізабель Керр зазначила: «Ефективні служби з підтримки жінок, які постраждали від сексуального насильства, мають бути незалежними, персоналізованими й орієнтованими на потреби жінок, щоб вони були вільні від тиску поточних політичних планів».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.