Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБріжит Макрон висловилася проти вживання гендерно нейтральної мови

Вона відносить себе до «мовчазної більшості», яка виступає проти змін у французькій мові

Перша леді Франції Бріжит Макрон висловилася проти вживання гендерно нейтральних граматичних форм у французькій мові «через любов до неї». Про це пише The Independent.

У розмові з журналом L'Obs Бріжит Макрон сказала: «Вивчати французьку важко, тож не треба це ускладнювати. Це культурна позиція». Вона пояснила, що нормально ставиться до трансгендерних людей, однак заявила, що відносить себе до «мовчазної більшості», яка виступає проти змін у французькій мові.

Французька мова має гендерне забарвлення, але останнім часом у Франції намагаються використовувати більш інклюзивні її форми. Наприклад, у французькій мові немає відповідника англійському займеннику they/them, однак можна поєднати займенники il (він) і elle (вона) – вийде iel (однина) або iels (множина).

Гендерно нейтральний правопис використовує Паризька рада й Сорбонна. Проте деякі інституції, як-от Academie Française, урядове агентство, яке вирішує питання, що стосуються французької мови, відкидають цей правопис як «симптом американської культури».

Раніше Бріжит Макрон розкритикувала французький словник The Robert Dictionary за те, що туди внесли займенник iel.

«Є два займенники, il і elle. Мова красива. І двох займенників достатньо», – сказала Макрон.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.