Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Аргентині суд виправдав жінку, яку звинувачували в убивстві дитини

У жінки стався викидень, який вона не розпізнала через гінекологічне захворювання

Аргентинський суд виправдав жінку, яку звинувачували в убивстві своєї новонародженої дитини. Про це повідомляє The Guardian.

Жінка на ім’я Ла Чіна* страждає від синдрому полікістозних яєчників, який викликає сильний біль і порушення менструального циклу. У грудні 2020 року під час чергових спазмів жінка випила знеболювальне й лягла спати. Зранку, за її словами, вона побачила на ліжку «великі згустки крові», які потім викинула в смітник. За кілька днів жінку затримала поліція й звинуватила в убивстві новонародженої дитини. Виявилося, що вона була вагітна, але не розпізнала це через захворювання.

Прокурорка Ґрасіела Алісія Гілс Карбо зазначила, що немає жодних доказів того, що Ла Чіна знала про свою вагітність або пологи.

«Не було доведено, що Ла Чіна знала, що вона народжує дитину, а також те, що вона мала на меті вбити дитину, коли загорнула її в простирадла й поклала в сміттєвий контейнер. Я також не знайшла доказів того, що дитина була жива на той час», – заявила Карбо.

«Державі знадобилося два роки, щоб визнати, що це пов’язано з проблемою здоров’я, а не з чимось, що слід криміналізувати, – сказала Індіана Ґереньо, аргентинська юристка, яка підтримала Ла Чіну. – Цей випадок дуже важливий для всіх жінок, які переживають подібний досвід в Аргентині».

Жінок в Аргентині досі затримують і ув’язнюють за аборти, які насправді можуть бути викиднями чи мертвонародженням. Центр правових і соціальних досліджень (CELS) у Буенос-Айресі заявив, що жінки-мігрантки частіше зазнають кримінального переслідування.

«Я хочу, щоб люди зрозуміли, що є багато жінок, які не усвідомлюють, що вони вагітні. Я не одна. Ми не винні», – написала Ла Чіна в листі, зачитаному в суді.

*Ім’я змінене.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.