Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Twitter збільшується кількість постів із мовою ворожнечі щодо ЛГБТ-спільноти

Також збільшилася кількість антисемітських і расистських твітів

У Twitter збільшується кількість публікацій, які містять мову ворожнечі щодо ЛГБТ-спільноти. Це спостерігається після того, як соцмережу придбав бізнесмен Ілон Маск. Про це пише Variety.

Видання посилається на дослідження, яке проаналізувало дев’ять популярних акаунтів, що виступають проти ЛГБТ-спільноти. Згідно з результатами, кількість репостів публікацій з цих акаунтів, які містили образи щодо ЛГБТ-людей, зросла на 1200% з моменту, як соцмережу придбав Маск.

Зокрема, активно почало ширитися слово «грумер» (groomer) як образа стосовно ЛГБТ-людей. Грумер – людина, яка налагоджує довірливі стосунки з дитиною з метою сексуального насильства над нею. Щодо ЛГБТ-спільноти це слово вживають на позначення педофілів або тих, хто намагається «зробити» когось геєм, лесбійкою чи трансгендерною людиною.

«Оскільки Маск тепер самостійно вносить зміни до модерації контенту в Twitter, ми стали свідками зростання ненависті до ЛГБТ-людей на платформі, що ще більше завдасть їм реальної шкоди», – наголосила авторка дослідження Кайла Готарі.

Також згідно з дослідженням Центру протидії цифровій ненависті, образи проти темношкірих людей у Twitter збільшилися до 3876 випадків на день, щодо геїв – у середньому до 3964 випадків на день. Кількість антисемітських твітів зросла на понад 61%.

Водночас Маск заперечує, що у Twitter зросла кількість постів із мовою ворожнечі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.