Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄвропарламент вручив премію Сахарова «За свободу думки» українському народу

«Нехай вона буде присвячена всім тим хоробрим українським жінкам і чоловікам»

Європарламент нагородив премією імені Сахарова «За свободу думки» «відважний народ України, представлений своїм президентом». Про це пише «Громадське».

«Сьогоднішня нагорода слугує нагадуванням про нашу непохитну підтримку, і нехай вона буде присвячена всім тим хоробрим українським жінкам і чоловікам на місцях, усім тим, кого ми з відкритими серцями прийняли у своїх домівках, і всім тим, хто втратив своїх рідних і близьких. Я знаю, що хоробрий народ України не здасться, і дозвольте мені запевнити вас, що й ми не здамося», — сказала президентка Європарламенту Роберта Мецола.

Європарламент також відзначив представників громадських ініціатив, державних і громадських інституцій, зокрема Державну службу України з надзвичайних ситуацій, засновницю «Янголів Тайри» Юлію Паєвську, правозахисицю Олександру Матвійчук, рух спротиву «Жовта стрічка» й Івана Федорова, мера тимчасово окупованого Мелітополя.

Під час церемонії нагородження виступив Володимир Зеленський. Він закликав створити міжнародний трибунал, щоб притягнути росію до відповідальності, а також попросив присутніх на церемонії вшанувати хвилиною мовчання всіх українців, чиї життя забрала війна.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.