Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниTikTok просував сексуалізовані зображення Біллі Айліш, створені штучним інтелектом

Попри те, що соцмережа забороняє поширювати подібний контент

Алгоритми TikTok просували фотогалерею із сексуалізованими зображеннями співачки Біллі Айліш, створеними штучним інтелектом. Їх переглянуло 11 мільйонів людей, перш ніж TikTok видалив фотогалерею через порушення принципів спільноти. Про це пише Vice.

Зображення поширювалися в соцмережі попри те, що TikTok забороняє публікувати відверто сексуальний контент на платформі.

Гера Хуссейн, засновниця й генеральний директорка компанії Chayn, яка підтримує постраждалих від гендерного насильства в мережі й поза нею, сказала: «Алгоритм TikTok не налаштований на розпізнавання того, який контент викликає зацікавленість, і це критична проблема. Він не повинен рекомендувати ці відео у стрічках своїх користувачів. Це не нешкідливий мем. Це не кадр із власних кліпів співачки. Це гіперсексуалізоване зображення, оброблене штучним інтелектом».

Власник акаунта в TikTok, який опублікував ці зображення, також поширював їх у себе в Instagram, обіцяючи показати їх без цензури за 20 доларів.

«TikTok сприяє жорстокому поводженню з жінками й дівчатами й зрештою отримує прибуток від нього, а також потенційної радикалізації молодих користувачів чоловічої статі в шкідливі погляди й переконання щодо жінок і дівчат, сексу й стосунків», – заявила Андреа Саймон, директорка Коаліції проти насильства щодо жінок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.