Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Північній Ірландії врегулювали скаргу жінки, яка зазнала сексуальних домагань на роботі

Колега вдарив її лінійкою по сідницях зі словами: «Вибачте, мені довелося це зробити»

У Північній Ірландії врегулювали справу про сексуальні домагання на 90 тисяч фунтів стерлінгів. Як пише The Guardian, скаргу подала жінка, яка зазнала домагань від свого колеги.

Вона повідомила, що той ударив її лінійкою по сідницях зі словами: «Вибачте, мені довелося це зробити». Це сталося на очах іншого керівника, який ніяк не відреагував на інцидент, а згодом пожартував про це з іншими колегами. Жінка зазначила, що була настільки «принижена й збентежена», що не наважувалася нікому розповісти про цей випадок, однак згодом усе ж поскаржилася старшому керівництву й заявила, що не виходитиме на роботу, доки ситуацію не врегулюють.

За її словами, скаргу відмовлялися розглядати впродовж 10 днів. Коли вона все ж отримала листа з результатами розгляду скарги, то виявила, що він містив «неправдиві й зневажливі коментарі про неї», зокрема слова її колеги про те, що жінка «одягалася й поводилася зухвало». Вона оскаржила лист, але зрештою звільнилася.

Джеральдін МакГехі, уповноважена Комісії з питань рівності Північної Ірландії, яка займалася справою, заявила, що це був разючий випадок, який «демонструє токсичну маскулінну культуру, яка показує недостатню повагу до колег».

«Ця молода жінка відчула, що в неї не було іншого виходу, окрім як звільнитися з роботи, – сказала МакГехі. – Вона не відчувала, що її роботодавець ставиться до неї як до жертви сексуальних домагань, радше як до порушниці порядку».

У межах мирової угоди роботодавець жінки погодився запровадити політику щодо сексуальних домагань на робочому місці й ознайомити з нею працівників.

«Якщо ви не поважаєте своїх співробітників, якщо ви не вживаєте заходів для захисту жінок, ви підводите їх – і зрештою це вам дорого обійдеться. Це коштуватиме вашої репутації, кадрів і багато грошей», – наголосила МакГехі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.