Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВперше темношкіра жінка стала президенткою Гарвардського університету

Вона вступить на посаду з 1 липня

Гарвардський університет призначив новою президенткою Клодін Ґей, декана факультету мистецтв і наук. Вона стала першою темношкірою людиною й другою жінкою на цій посаді.

З 1 липня 2023 року Ґей замінить нинішнього президента Лоуренса Бекоу. У своїй промові вона зазначила, що університету необхідно більше співпрацювати зі світом і «привнести сміливе й новаторське мислення в наші найбільші виклики».

«Ідея «вежі зі слонової кістки» – це минуле, а не майбутнє академії. Ми існуємо не поза суспільством, а як його частина. Це означає, що Гарвард зобов’язаний бути корисним світові», – наголосила Ґей.

Пенні Прітцкер, старша наукова співробітниця Гарвардської корпорації й голова Комітету з пошуку президента Гарварду, прокоментувала призначення Ґей: «Ми впевнені, що Клодін буде вдумливою, принциповою й надихаючою президенткою для всього Гарварду, відданою справі допомогти кожній із наших окремих шкіл у процвітанні, а також розвитку творчих зв’язків між ними».

Клодін Ґей навчалася в коледжі Стенфордського університету й отримала ступінь докторки філософії у 1998 році. З 2006 вона працювала в Гарварді як професорка, а у 2018 стала деканом факультету мистецтв і наук.

Ґей також є активною учасницею руку #MeToo й бореться із сексуальними домаганнями в університеті. У липні 2019 року вона запровадила санкції проти професора економіки Рональда Г. Фрайера-молодшого, якого звинуватили в сексуальних домаганнях до студентів. На початку 2022 року вона відправила професора антропології Джона Л. Комарова в неоплачувану відпустку після розслідування в університеті, яке виявило, що він порушував правила сексуальної й професійної поведінки.

Крім того, Ґей призначила першого заступника декана з питань різноманітності, інклюзивності й належності, а також працювала над створенням факультету етнічних досліджень.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.