Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниTikTok показує підліткам потенційно небезпечний контент одразу після реєстрації – дослідження

Акаунти підлітків отримують подібні відео у 12 разів частіше

Алгоритми TikTok показують підліткам потенційно небезпечний контент за кілька хвилин після того, як вони створюють обліковий запис на платформі. Про це йдеться в дослідженні Центру боротьби з цифровою ненавистю (CCDH).

Дослідники створили акаунти в TikTok, видаючи себе за 13-річних дівчат, які переглядають контент про зображення тіла й психічне здоров’я. Згідно з результатами дослідженням, алгоритм рекомендацій TikTok уже за 2,6 хвилини після реєстрації показував контент, пов’язаний із розладами харчової поведінки, самоушкодженнями й самогубством. Дослідники також виявили, що облікові записи, які вони створили з характеристиками вразливих підлітків, отримували подібні відео у 12 разів частіше, ніж стандартні облікові записи.

За словами генерального директора CCDH Імрана Ахмеда, виявлення й використання вразливості користувачів – це «частина того, що робить алгоритми TikTok такими підступними: програма постійно перевіряє психологію наших дітей й адаптується, щоб тримати їх у мережі».

«Результати – це кошмар для батьків: рекомендації підлітків закидають шкідливим, жахливим вмістом, який може мати значний вплив на їхнє розуміння навколишнього світу, а також на їхнє фізичне й психічне здоров’я», – наголосив Ахмед.

Водночас представник TikTok розкритикував результати дослідження, стверджуючи, що методологія не «відображає справжню поведінку або досвід перегляду реальних людей».

«Ми регулярно консультуємося з експертами в галузі охорони здоров’я, усуваємо порушення нашої політики й надаємо доступ до допоміжних ресурсів усім, хто цього потребує. Ми пам’ятаємо, що контент є унікальним для кожної людини, і продовжуємо зосереджуватися на створенні безпечного й комфортного простору для всіх», – зазначив представник.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.