Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАгентство сурогатного материнства звинувачують у наданні «неетичних» процедур жінкам

Які підвищують ризики серйозних ускладнень зі здоров’ям

Жінок, яких найняло міжнародне агентство сурогатного материнства для виношування дітей для багатих клієнтів, просять пройти «неетичні» медичні процедури, які підвищують ризик серйозних ускладнень. Про це пише The Guardian із посиланням на розслідування.

Результати показали, що організація New Life Global, яка надає послуги сурогатного материнства, упродовж багатьох років користувалася слабким регулюванням у країнах, що розвиваються, щоб пропонувати «суперечливі» послуги клієнтам, недоступні для них у їхніх країнах.

Кілька філій New Life Global, зокрема в Грузії й Україні, пропонують імплантацію двох-трьох ембріонів сурогатам, що збільшує ймовірність народження двійні чи трійні. В управлінні із запліднення й ембріології людини, яке регулює роботу клінік із лікування безпліддя у Великій Британії, зазначили, що «багатоплідна вагітність підвищує ризик мертвонародження, неонатальної смерті й інвалідності. Ризики для сурогатної матері включають пізній викидень, високий кров’яний тиск, прееклампсію й кровотечу».

Результати розслідування також стверджують, що New Life Global порушує закон Великої Британії про сурогатне материнство. У країні дозволено альтруїстичне сурогатне материнство, однак комерційне суворо заборонено. Ті, хто займається посередництвом або пропонує домовленості про сурогатне материнство з метою отримання прибутку, ризикують отримати тримісячне ув’язнення й необмежений штраф.

New Life Global спростувала звинувачення в неетичній діяльності й заявила, що всі її філії працюють у юрисдикціях, де комерційне сурогатне материнство є законним. Після того, як до компанії звернулися за коментарем, вони видалили розділ на своєму грузинському вебсайті, на якому рекомендували імплантації кількох ембріонів. The Guardian пише, що сайт філії в Україні продовжує рекламувати процедуру імплантації кількох ембріонів одночасно.

Водночас Давид Бежуашвілі, власник фірми й чоловік її засновниці Маріам Кукунашвілі, заявив, що матеріали розслідування не відповідають дійсності. «Вказівки щодо пересадки кількох ембріонів були змінені... і філії New Life Global суворо дотримуються правил перенесення одного ембріона. Ми допомогли багатьом людям подолати бідність і заробити собі на життя. Ми зробили свій гідний внесок у справу важливості для людства», – сказав Бежуашвілі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.