Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Індії просять легалізувати одностатеві шлюби

Щоб гомосексуальні пари отримали необхідну правову підтримку

Чотири гомосексуальні пари звернулися до Верховного суду Індії з проханням легалізувати одностатеві шлюби. Про це повідомляє Reuters.

У 2018 році Верховний суд Індії декриміналізував гомосексуальні стосунки й заборону на одностатевий секс. Проте ЛГБТ-спільнота досі страждає від дискримінації й неприйняття. Вони заявили, що попри постанову 2018 року ЛГБТ-люди не мають тих прав, якими користуються гетеросексуальні подружні пари. Це, зокрема, права, пов’язані з медичними згодами, пенсіями, усиновленням чи простішими речами, як-от членство в спільнотах для пар.

«Ми, живучи разом, не можемо робити багато речей», – сказав один з учасників судового процесу, бізнесмен Удай Радж Ананд, який хоче одружитися зі своїм партнером. Інша пара зазначила у своїй заяві до суду, що минулого року вони провели дводенну церемонію одруження, але коли ейфорія зникла, вони зрозуміли, що не можуть отримати медичну страховку як пара.

В індійському уряді раніше виступали проти легалізації одностатевих шлюбів. В одній із заяв вони зазначали, що шлюб залежить від «вікових звичаїв і ритуалів», а сексуальні стосунки в гомосексуальних парах «не можна порівняти з концепцією індійської сім’ї чоловіка, дружина й дітей».

Верховний суд дав уряду час до 6 січня, щоб надати свої відповіді.

«Оскільки суд вищої інстанції візьметься до розгляду справи, питання про шлюбну рівність, імовірно, вирішать у пришвидшеному темпі, – сказала Джайна Котарі, експертка з гендерного права, яка є співзасновницею Індійського центру дослідження права та політики. – Рішення про одностатеві шлюби в найближчому майбутньому неминуче. Це буде знаковий момент».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.