Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТаліби затримують жінок, які виступають проти заборони навчатися в університетах

Уже заарештували п’ятьох протестувальниць

Таліби заарештували п’ятьох жінок, які брали участь в акції протесту проти заборони жінкам навчатися в університетах. Про це повідомляє BBC.

Близько 20 жінок вийшли на вулиці Кабула з вимогою скасувати заборону. Спочатку протестувальниці планували зібратися перед Кабульським університетом, але їм довелося змінити місце зустрічі, адже таліби направили туди велику кількість співробітників служби безпеки.

Одна з учасниць протестів повідомила, що «деяких дівчат» заарештували жінки-поліцейські. Двох відпустили, але решту залишили під вартою, додала вона.

Деякі чоловіки також долучилися до протестів на знак солідарності із жінками. Близько 50 професорів-чоловіків державних і приватних університетів залишили свої посади, а деякі студенти-чоловіки відмовилися складати іспити.

До того, як таліби оголосили про заборону жінкам навчатися в університетах, там уже діяли дискримінаційні правила щодод жінок. Існували гендерно розділені входи й класи, а студенток могли навчати лише жінки-професори або старі чоловіки. Про заборону жінкам навчатися в університетах «Талібан» повідомив 21 грудня. Водночас лише три місяці тому їм дозволили скласти вступні іспити до університетів у більшості провінцій країни.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.