Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Шотландії спростять процедуру трансгендерного переходу

Однак в уряді Сполученого Королівства це рішення погрожують заблокувати

Шотландія стала першою країною у Сполученому Королівстві, яка затвердила систему самоідентифікації для людей, які хочуть змінити юридичне визнання гендеру. Про це повідомляє BBC.

Згідно з новими правилами, подавати заявку на сертифікат про визнання гендеру (GRC) дозволять з 16 років. Для цього не потрібно буде отримувати діагноз «гендерна дисфорія».

Зміни набудуть рішення з наступного року. Люди також матимуть тримісячний «період для роздумів», упродовж якого вони можуть остаточно вирішити, чи готові змінювати юридичне визнання гендеру. Подання неправдивої декларації або неправдивої заяви на GRC визнаватимуть як кримінальний злочин, за який загрожує до двох років у в'язниці.

Водночас уряд прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака погрожує заблокувати це рішення Шотландії, зокрема через занепокоєння щодо безпеки жінок. Вони мають право подати заяву на скасування нового закону, якщо він «суперечитиме загальному законодавству про рівність». Проти спрощення процедури трансгендерного переходу проголосували також більшість консерваторів.

Нові правила розкритикували й активісти: вони стверджують, що немає достатніх гарантій того, що деякі чоловіки не скористаються полегшеною процедурою юридичної зміни гендеру, щоб потрапити до просторів, призначених для жінок.

Водночас ЛГБТ-активісти стверджують, що цей крок полегшить життя трансгендерних людей і дозволить їм «жити з гідністю й визнанням, яких заслуговує кожен».

Речник шотландського уряду заявив, що вони виступатимуть проти будь-якої спроби уряду Сполученого Королівства «підірвати демократичну волю уряду Шотландії».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.