Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Талібан» заборонив жінкам працювати в неурядових організаціях Афганістану

Таке рішення матиме серйозний вплив на надання гуманітарної допомоги

Уряд «Талібану» в Афганістані наказав усім іноземним і місцевим неурядовим організаціям в Афганістані заборонити жінкам-співробітницям приходити на роботу. Про це повідомляє AP.

Наказ надійшов у листі від міністра економіки Карі Діна Мохаммеда Ханіфа. У ньому зазначається, що в будь-якої організації, яка не виконує наказ, буде відкликана ліцензія на діяльність в Афганістані.

Міністерство заявило, що отримало «серйозні скарги» на те, що жінки-співробітниці, які працюють у неурядових організаціях, не дотримувались ісламського дрескоду. Залишається незрозумілим, чи розпорядження стосується всіх жінок чи лише афганських жінок, які працюють у неурядових організаціях.

Заступник спеціального представника ООН в Афганістані й гуманітарний координатор Раміз Алекперов сказав, що таке рішення талібів матиме серйозний вплив на надання гуманітарної допомоги. За його словами, неурядові організації, залучені за контрактом, виконували більшу частину своєї діяльності. Він наголосив, що жіночий персонал важливий для оцінки гуманітарних потреб і без них вони не зможуть реалізувати програми допомоги.

За даними гуманітарних агенцій, потенційна загроза програмам допомоги може виникнути під час найхолоднішої пори року в Афганістані, коли більшість населення покладається на гуманітарну допомогу. В ООН заявили, що намагатимуться зустрітися з керівництвом «Талібану», щоб роз’яснити ситуацію.

У відповідь на рішення талібів три неурядові організації: Save the Children, Норвезька рада у справах біженців (NRC) і CARE International – заявили в спільній заяві, що вони призупиняють свої програми, оскільки очікують ясності щодо наказу адміністрації.

«Ми не можемо ефективно допомогти дітям, жінкам і чоловікам, які відчайдушно потребують підтримки в Афганістані, без нашого жіночого персоналу», – ідеться в заяві.

Свою діяльність в Афганістані призупинив також Міжнародний комітет порятунку (IRC).

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.