Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«КиївПрайд» сформував портрет типового українського гомофоба

Його створили на основі гомофобних і трансфобних коментарів людей у соцмережах

Громадська організація «КиївПрайд» за підтримки Українського центру соціального прогнозування сформували загальний образ типової гомофобної особи в Україні. Його створили за результатами соціологічного дослідження щодо людей, які залишали гомофобні чи трансфобні коментарі у Facebook, Instagram, Viber-чатах, Telegram-каналах або під статтями на сайтах ЗМІ.

Загалом проаналізували висловлювання 503 осіб. Дослідження показало, що лояльніше до ЛГБТ-спільноти ставляться люди, які мають вищу й незакінчену вищу освіту. А що більший вік людини, то вище її негативне ставлення до ЛГБТ-спільноти.

64,8% респонденток/ів згодні з твердженням, що «пропаганда в ЗМІ нетрадиційних цінностей на сьогодні досягла чималих масштабів в Україні». 11,3% стверджують, що інформування про ЛГБТ-спільноту – це «агресивна пропаганда, нав’язування своєї думки й розбещення молоді».

З твердженням про те, що представники ЛГБТ-спільноти – люди з девіаціями, згодні 90,9% опитаних. Понад 70% вважають, що ЛГБТ-люди вразливі до поширення різних хвороб, тому що «мають безладні статеві стосунки».

Крім того, більшість опитаних (понад 90%) не підтримують петицію із закликом легалізувати одностатеві шлюби в Україні. Вони пояснюють це тим, що такі шлюби – це «не нормально», «не по-християнськи» й «не на часі». На думку респондентів, петицію підписали самі представники ЛГБТ, представники міжнародних фондів і неурядових організацій, які допомагають спільноті, а також українці, які співчувають ЛГБТ-людям.

Понад 70% осіб критикують проведення Маршу Рівності, а нормою це називають лише 21,5% опитаних.

63,6% респонденток/ів вважають, що ЛГБТ-люди повинні служити в лавах Збройних сил України, а 53,1% згодні з тим, що деякі ЛГБТ-люди служать у лавах ЗСУ на рівні з іншими військовослужбовцями. Водночас понад 40% вважають, що ЛГБТ-люди ухиляються від вручення повісток для явки до військкомату.

Фото: Arsen Drodzaev

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.