Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПредставник ООН зустрівся з лідерами «Талібану» щодо обмежень прав жінок у країні

Він закликав дозволити жінкам працювати в неурядових організаціях

Заступник спеціального представника ООН в Афганістані й гуманітарний координатор Раміз Алекперов зустрівся з лідерами «Талібану». Він намагався переконати їх скасувати заборону жінкам працювати в неурядових організаціях в Афганістані. Про це пише The Guardian.

Алекперов повідомив міністру економіки «Талібану» Діну Мохаммаду Ханіфу, що мільйони жителів Афганістану потребують «гуманітарної допомоги, і усунення бар’єрів є життєво важливим». Подробиців зустрічі не повідомляли.

З керівництвом «Талібану» зустрілися й організації з надання допомоги: вони запевнили, що жінки-співробітниці дотримуватимуться дрескоду й ходитимуть на великі відстані лише в супроводі чоловіків. В організаціях сподіваються, що спільними зусиллями вони зможуть переконати талібів у тому, що їхня заборона «перетнула червону лінію», яка унеможливлює діяльність неурядових організацій.

Представники гуманітарних організацій попереджають, що заборона жінкам працювати в неурядових організаціях матиме катастрофічні наслідки для населення, адже вони не отримуватимуть необхідної допомоги.

Раніше таліби також заборонили жінкам вступати в університети. Виконувач обов'язків міністра вищої освіти Ніда Мохаммад Надім заявив, що уряд не змінить своєї думки щодо доступу дівчат до освіти, «навіть якщо вони скинуть на нас атомну бомбу» й додав, що «Талібан» готовий до санкцій з боку міжнародного співтовариства.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.