Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПерші партії жіночої військової форми вже проходять тестування

Їх надіслали в кілька бригад

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що до кількох бригад Збройних сил України на тестування надіслали перші партії жіночої військової форми й білизни. У січні міністерство планує розпочати впровадження черевиків і бронежителів для військовослужбовиць.

За словами Резнікова, жінки випробовують два варіанти костюма й спідньої білизни. Їх міністерство виготовляло спільно з волонтерами. Також військовослужбовиці протестують моделі кітелю й штанів різної розмірної сітки з наявного польового костюму.

«Після тестування форми захисницями, після отримання від них зауважень, побажань, екземпляри будуть доопрацьовані виробником, після чого за моїм підписом будуть внесені зміни до наказу Міноборони», – сказав Резніков.

Він додав, що в міністерстві вивчають можливість використовувати тканину з еластаном. Вона дозволяє підганяти одяг під потреби військовослужбовиць.

«Те саме стосується й бронежилетів з урахуванням антропологічних властивостей. Експериментальний зразок такого бронежилету вже розроблено нашими вітчизняними виробниками: із засобами для перерозподілу навантаження тощо. Після завершення циклу випробувань згідно з визначеними процедурами він піде у війська», – повідомив він.

Крім того, Резніков повідомив, що Міноборони планує розробляти комбінезон для вагітних. За словами міністра, така форма вже передбачена наприклад, для військовослужбовиць у Німеччині. Минулого року комбінезони для вагітних почали тестувати в армії США.

«Знаю, що в Україні волонтери і тут не були осторонь – читав про відшиту форму для вагітних одній з військовослужбовиць», – зазначив Резніков.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.