Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Криму окупанти засудили журналістку Ірину Данилович до 7 років ув’язнення

Її утримують з 29 квітня

Окупаційний суд у Криму засудив журналістку й медсестру Ірину Данилович до семи років позбавлення волі й штрафу в розмірі 50 тисяч рублів. Про це повідомив правозахисний проєкт «Кримський процес».

Жінку визнали винною в скоєнні злочину, передбаченого статтею 222.1 КК РФ «Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення, пересилання або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв». Зазначається, що після того, як журналістку викрали силовики ФСБ, вони нібито знайшли в неї вибуховий пристрій.

Видання ZMINA пише, що в суді Данилович засудила придушення свободи слова й переслідування журналістів. «Такими людьми зараз наповнені в’язниці. У них режим бачить силу, якій йому не вдасться протистояти, тому в Криму так часто стали практикуватися обшуки, викрадення, тортури, кримінальні справи. Не залякавши одних, спецслужби зривають зло на інших, це зрозуміло», – заявила вона.

Ірину Данилович викрали 29 квітня на території тимчасово окупованого Криму й утримували без надання правової чи медичної допомоги. Як пише ZMINA, за постійне відстоювання своїх прав окупаційна адміністрація СІЗО перевела Данилович у камеру без опалення, де вона захворіла отитом і тепер потребує лікування.

Представництво президента України Криму закликало правоохоронців звернути увагу на чергове порушення прав і свобод журналістки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.