Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЩонайменше 100 затриманим в Ірані загрожує смертна кара – правозахисники

Серед них – п’ять жінок

Щонайменше 100 осіб засудили до смертної кари через участь в антиурядових протестах в Ірані. Серед них – п’ять жінок, повідомляють BBC й Iran Human Rights (IHR).

Обвинувачені не мають доступ до адвокатів і справедливого судового розгляду, повідомляють у правозахисній групі. Затриманих катують, щоб змусити їх погодитися із неправдивими звинуваченнями.

Серед п’ятьох жінок, яких засудили до смертної кари, є правозахисниця й учителька курдської мови Мойган Кавусі. Як повідомляє IHR, її звинуватили в «корупції на Землі» й «провокуванні людей на аморальну поведінку за допомогою соцмереж».

«Виносячи смертні вироки й виконуючи деякі з них, влада хоче змусити людей іти додому. Це має певний ефект», – сказав агентству AFP директор IHR Махмуд Амірі Могаддам. Однак він додав, що винесення смертних кар протестувальникам радше підбурює народ продовжувати протести, ніж завершувати їх.

Вважається, що реальна кількість протестувальників, яким загрожує смертна кара, є набагато вищою, оскільки родини затриманих змушують мовчати про реальний стан речей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.