Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБританську радіоведучу розкритикували через її образливі коментарі про Ґрету Тунберґ

Вона висміяла Ґрету за те, що та має розлади аутистичного спектра

Британську радіоведучу Джулію Гартлі-Брюер розкритикували за пост, у якому вона висміяла кліматичну активістку Ґрету Тунберґ, зокрема за те, що вона має розлади аутистичного спектра.

«Щоразу я обирала б життя Ендрю Тейта замість життя напівосвіченої аутистки й екоактивістки, яка говорить, що ми приречені», – написала Гартлі-Брюер у Twitter. Згодом вона виправила пост, прибравши з нього згадку про аутизм.

Користувачі засудили радіоведучу за те, що вона використала аутизм Ґрети як образу. «Як й у випадку з Тейтом, Гартлі-Брюер, мабуть, дійсно зачепило те, що 19-річна дівчина з аутизмом досягла так багато», – відповів оглядач The Guardian Овен Джонс.

У відповідь на критику Гартлі-Брюер написала: «Я виправила свій попередній твіт, у якому згадувалося про аутизм Ґрети, бо (хоча я згадала це лише тому, що вона сама написала про це у своїй біографії у Twitter) люди вирішили образитися на факт. Хоча вони не побачили проблеми в тому, що Ґрета назвала чоловіка «маленьким членом».

Радіоведуча посилалася на суперечку між Ґретою й колишнім кікбоксером, женоненависником Ендрю Тейтом. Той вирішив потролити активістку у Twitter, попросивши її прокоментувати викиди вуглецю його автомобілями.

«У мене 33 машини, і це лише початок. Будь ласка, надайте свою адресу електронної пошти, щоб я міг надіслати повний список моєї колекції автомобілів і їхні відповідні величезні викиди», – написав Тейт.

У відповідь Ґрета твітнула: «Так, будь ласка, просвітіть мене. Напишіть мені на [email protected]». Її пост набрав дві з половиною тисячі лайків.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.