Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСвітова боксерська рада створить категорію для трансгендерних боксерів

Вона з’явиться у 2023 році

Світова боксерська рада (WBC) створить категорію для трансгендерних боксерів. Вона з’явиться у 2023 році, пише «Суспільне» з посиланням на The Telegraph.

Президент WBC зазначив, що весь спорт повинен бути «безпечним й інклюзивним». «Настав час це зробити. У боксі ніколи не можна допускати, щоб чоловік бився з жінкою, незалежно від гендерної ідентичності. Навколо цього не повинно бути ніякої сірої зони, і ми хочемо підійти до цього питання з прозорістю й правильними рішеннями», – сказав він.

Якщо WBC створить категорію для трансгендерних спортсменів, то стане першою організацією у світі, яка це зробить. Про такі наміри WBC заявила на тлі закликів Олімпійського й Паралімпійського комітет США (USOPC) розглянути можливість запровадити так звані відкриті категорії, щоб залучати трансгендерних людей у спорт.

Наразі лише деякі федерації запровадили відкриті категорії, у яких можуть виступати трансгендерні спортсмени нарівні з іншими. Одним із них став Міжнародний союз тріатлону (World Triathlon), який дозволив проводити змагання між «всіма особами, зокрема між чоловіками, трансгендерними людьми й тими небінарними людьми, яким приписали чоловічу стать під час народження».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.