Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧерез війну в Україні зросла кількість випадків торгівлі людьми – генсек ОБСЄ

Війна також посилила проблему сексуального рабства щодо українок

Генеральна секретарка ОБСЄ Гельґа Шмід заявила в інтерв’ю Die Welt, що після початку повномасштабної війни росії проти України різко зросла кількість випадків торгівлі людьми. Крім того, війна посилила проблему сексуального рабства щодо українок.

За даними Шмід, з початку повномасштабного вторгнення пошуки в інтернеті сексуальних послуг і порнографічних зображень українських жінок і дітей зросли на 600%. Зросла також кількість випадків торгівлі вагітними жінками.

Шмід зауважила, що потенційних жертв заманюють за допомогою фальшивих обіцянок, вони зазнають насильства під час приватного розміщення за кордоном, або торговці людьми перехоплюють їх прямо на кордоні.

Генсекретарка також визнала, що загалом у світі торгівля людьми різко зростає. «Зараз ми оцінюємо від 25 до 27 мільйонів жертв на рік, і, на жаль, лише 10 тисяч із цих випадків щороку потрапляють до правоохоронних органів. Узагалі вдається ідентифікувати менше одного відсотка жертв. Тож у торгівлі людьми злочинці здебільшого залишаються безкарними», – повідомила Шмід.

За її словами, зростає також кількість випадків примусового жебракування й фіктивних шлюбів. За останні 15 років річний прибуток від торгівлі людьми зріс уп’ятеро й становить приблизно 150 мільярдів доларів на рік.

Шмід заявила, що ОБСЄ є одним із лідерів у боротьбі з торгівлею людьми, яка є «нічим іншим, як сучасним рабством». Вона додала, що вони намагаються переконати уряди й парламенти вживати більш послідовних заходів проти торгівлі людьми.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.