Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУперше з 1976 року. «Формула-1» хоче знову залучити до участі жінок-пілотів

Їх готуватимуть для участі в змаганнях найвищих рівнів

З 2023 року «Формула-1» запустить категорію «F1 Academy», яка готуватиме жінок-пілотів для участі в змаганнях найвищих рівнів, зокрема «Формули-1». Про це пише Bloomberg.

Перший сезон змагань складатиметься із 21 гонки. У них візьмуть участь п’ять команд, кожну представлятимуть по три пілотеси. До участі запросять молодих гонщиць з картингових юніорських змагань. Спочатку вони тренуватимуться на модифікованих болідах «Формули-4», потім переходитимуть до «Формули-3» й «Формули-2». За два-три роки вони зможуть перейти до «Формули-1». Один з етапів змагань «Академії» планують провести протягом одного з Гран-прі «Формули-1».

«Ми доведемо, що жінки-пілоти мають усі необхідні навички, щоб змагатися на найвищому рівні», – сказав менеджер «Академії» й виконавчий директор «Формули-2» й «Формули-3» Бруно Мішель.

За всю історію «Формули-1» участь у головному чемпіонаті взяли лише п’ять пілотес: італійки Марія Тереза де Філіппіс (1958–1959), Лелла Ломбарді (1974–1976) й Джованна Аматі (1992), британка Дівіна Ґаліца (1976, 1978), а також південноафриканка Дезіре Вілсон (1980).

Найкращий результат належить Леллі Ломбарді: у 1975 році вона посіла шосте місце на гран-прі Іспанії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.