Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Кабулі застрелили колишню депутатку афганського парламенту

Вона була однією з тих, хто залишився в країні після захоплення влади талібами

Колишню афганську депутатку Мурсал Набізаду і її охоронця застрелили невідомі в її будинку в Кабулі. Про це повідомляють BBC й AP News.

Мурсал Набізада була однією з небагатьох жінок-депутатів, які залишилися в Кабулі після того, як в серпні 2021 року владу в Афганістані захопили таліби. Це перший випадок убивства законодавця з попередньої адміністрації в місті з моменту захоплення влади.

Начальник місцевої поліції Молві Хамідулла Халід повідомив, що Набізаду і її охоронця застрелили близько третьої ночі в суботу. Брат депутатки і другий охоронець були поранені під час нападу, а третій охоронець утік з місця злочину з грошима й коштовностями.

Мурсал Набізада померла на другому поверсі свого будинку, який використовувала як офіс. У поліції повідомили, що триває розслідування.

Колишня законодавиця Маріам Солайманхіл сказала, що Набізада була «сильною, відвертою жінкою, яка відстоювала те, у що вірила, навіть перед обличчям небезпеки».

«Незважаючи на можливість покинути Афганістан, вона вирішила залишитися й воювати за свій народ», – написала вона у Twitter.

Мурсал Набізаду обрали у 2019 році як представницю Кабула. Вона залишалася на своїй посаді до приходу до влади талібів. Набізада була членкинею парламентської комісії з оборони й працювала у приватній неурядовій групі – Інституті розвитку й дослідження людських ресурсів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.