Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУряд Великої Британії заблокував законопроєкт Шотландії про реформу гендерного визнання

Він спрощує процес зміни юридично визнаної статі

Уряд Великої Британії заблокував новий законопроєкт, який дозволяє трансгендерним людям у Шотландії змінювати гендерний маркер в офіційних документах без медичного діагнозу. Про це пише CNN.

Британський міністр у справах Шотландії Алістер Джек у своїй заяві зазначив, що цей законопроєкт «матиме негативний вплив на дію законодавства про рівність на всій території Великої Британії». Він сподівається, що спільно з владою Шотландії зможе «знайти конструктивний шлях уперед, який би відповідав як децентралізації влади, так і законодавству парламенту Великої Британії».

Перша прем’єр-міністерка Шотландії Нікола Стерджен назвала таке рішення «лобовою атакою на наш демократично обраний шотландський парламент і його здатність ухвалювати власні рішення з питань за межами центральної влади». Стерджен наголосила, що уряд Шотландії продовжить захищати закон.

У грудні 2022 року Шотландія схвалила законопроєкт про спрощення процесу зміни юридично визнаної статі. Згідно з новими правилами, подавати заявку на отримання свідотства про визнання статі (GRC) дозволять з 16 років. Для цього не потрібно буде отримувати діагноз «гендерна дисфорія».

Британський уряд вирішив заблокувати законопроєкт, зокрема через занепокоєння щодо безпеки жінок й через наслідки для загальнобританських документів: люди, які змінюють юридичне визнання статі в Шотландії, матимуть іншу юридичну стать, коли перебуватимуть на решті території Великої Британії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.