Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗ початку 2023 року через російську агресію загинула понад сотня цивільних українців – ООН

Також за цей період постраждали понад 200 людей

Верховний комісар ООН з прав людини повідомив, що з 1 по 15 січня 2023 року від повномасштабної агресії росії в Україні загинули вже 104 цивільні українці.

Серед загиблих – 36 чоловіків, 21 жінка, два хлопчики й дівчина. Стать ще 44 загиблих дорослих поки не встановили. Також відомо, що за цей період від війни постраждали 284 людини: 80 чоловіків, 39 жінок, 6 дівчат і 4 хлопчики. Не визначили стать ще восьми дітей і 147 дорослих, які отримали ушкодження.

В ООН наголошують, що реальна кількість загиблих і поранених за цей проміжок часу може бути вищою. Деякі жертви в Україні могли не врахувати, бо організація досі очікує підтвердження щодо них.

ООН також повідомляє, що з початку повномасштабного вторгнення в Україні загинула 7031 людина, ще 11 327 отримали поранення. Водночас в організації зауважили, що цифри значно вищі. Через інтенсивність бойових дій інформація приходить із затримкою, а багато даних досі потребують підтвердження. Ідеться, зокрема, про Маріуполь, Ізюм, Лисичанськ, Попасну й Сєверодонецьк, де відомо про численні випадки загибелі або поранення серед мирного населення.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.