Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Франції підтримали фінансову допомогу для постраждалих від домашнього насильства

Щоб допомогти їм позбутись економічної залежності від кривдників

Національна асамблея Франції підтримала законопроєкт, який передбачає надання негайної фінансової допомоги постраждалим від домашнього насильства. Це має допомогти їм позбутись економічної залежності від кривдників. Про це повідомляє The Local.

Законопроєкт має забезпечити постраждалим можливість якнайшвидше дістатися безпечного місця й усунути фінансові обмеження, перед якими багато хто з них постає.

Міністерка гендерної рівності Франції Ізабель Ром пояснила, що фінансовий аспект має особливе значення через багатьох постраждалих, які «фінансово залежать від людини або перебувають під її контролем і тому іноді не мають іншого вибору, як повернутися».

Законопроєкт ще опрацьовують, оскільки під час голосування в Національній асамблеї до нього внесли поправки. Зокрема, нижня палата французького парламенту пропонує надавати допомогу у вигляді гранту, а не безвідсоткової позики, як це напередодні схвалив Сенат Франції.

Також узгодять підставу для надання коштів (подання заяви до поліції, звернення до прокуратури тощо) і те, чи повертатимуться кошти і як саме. Існує пропозиція, щоб за повернення позики відповідала людина, яку засудили за домашнє насильство.

Остаточну версію законопроєкту ухвалять найближчими тижнями.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.