Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США хочуть заборонити препарат, який використовують для медикаментозного аборту

Він нібито несе ризик для жінок

Адміністрація президента Джо Байдена закликає окружного суддю США Метью Качмарика не відкликати федеральний дозвіл на препарат, що використовується для медикаментозних абортів. Про це повідомляє Reuters.

З подібною заявою виступило також Управління з продовольства і медикаментів США (FDA). Це відповідь на позов техаських груп, що виступають проти абортів. Вони оскаржили рішення FDA ухвалити у 2000-му році препарат міфепристон для медикаментозного аборту. Позивачі пояснили це тим, що FDA не мало повноважень для ухвалення таких рішень, а сам препарат несе ризик для жінок і неповнолітніх.

«Суспільним інтересам завдадуть серйозну шкоду, якщо вилучать з ринку безпечний й ефективний препарат, який законно продається протягом 22 років», – заявили юристи FDA у заяві для судді.

Джулі Блейк, старша радниця консервативної юридичної групи Alliance Defending Freedom, яка представляє інтереси позивачів, вважає, що «жоден аборт не є безпечним, а медикаментозні аборти особливо небезпечні».

«FDA, схвалюючи ліки для медикаментозного аборту для домашнього використання, ставить під загрозу життя жінки чи дівчини», – наголосила Блейк.

Водночас медичні експерти заявили, що препарат є цілком безпечним. В FDA підкреслили, що заборона препарату змусить пацієнтів у багатьох випадках обирати хірургічний аборт, що може призвести до більших ризиків.

Управління з продовольства і медикаментів США 3 січня дозволило продавати в аптеках таблетки для переривання вагітності. Їх можна купити за рецептом від сертифікованого лікаря.

За даними Інституту Гуттмахера, дослідницької групи, яка підтримує права на аборти, майже всі аборти, зокрема медикаментозні, заборонені у 12 штатах. А в 16 штатах діють закони, що обмежують медикаментозні аборти.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.