Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниFacebook й Instagram можуть зняти заборону на поширення фото з оголеними жіночими грудьми

Наглядова рада Meta закликає змінити правила щодо зображень оголеного тіла

Наглядова рада Meta закликала переглянути правила, які забороняють публікувати у Facebook й Instagram медіаконтент з оголеними жіночими грудьми. Про це пише The Guardian.

У рішенні від 17 січня наглядова рада рекомендувала Meta змінити свій стандарт спільноти щодо зображень оголеного тіла так, щоб він «керувався чіткими критеріями, які відповідають міжнародним стандартам прав людини».

Рекомендація виникла після того, як Facebook заблокував дві публікації американської пари, яка є трансгендерною і небінарною. На фото в дописах пара позувала топлес, але з прикритими сосками. У підписах до дописів ішлося про охорону здоров’я транссексуалів і збір грошей на операцію на грудях.

Користувачі Facebook поскаржилися на ці пости, а згодом їх переглянула й видалила система штучного інтелекту. Пара оскаржила це рішення в підтримці соцмережі, і Мета відновила публікації.

У наглядовій раді Meta зазначили, що політика Meta «базується на бінарному погляді на стать і на розрізненні між чоловічим і жіночим тілом», що робить правила проти оголення сосків «незрозумілими», коли йдеться про інтерсексуальних, небінарних і трансгендерних користувачів.

Члени ради рекомендували Meta «визначити чіткі й об’єктивні критерії» для модерації контенту із зображенням оголеного людського тіла.

Представник Meta заявив, що компанія «вітає рішення ради в цій справі».

«Ми постійно вдосконалюємо нашу політику, щоб зробити наші платформи безпечнішими для всіх. Ми знаємо, що можна робити більше, щоб підтримати ЛГБТК+ спільноту», – ідеться в заяві представника компанії.

Meta має 60 днів, щоб публічно відповісти на рекомендації ради.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.