Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКолеги Джасінди Ардерн заявили, що та покинула пост прем’єрки через погрози й знущання

На їхню думку, це стало причиною її виснаження

Політичні лідери й громадські діячі Нової Зеландії вважають, що Джасінда Ардерн вирішила покинути пост прем’єр-міністерки через «постійне ганьблення», знущання й напади. Це, на їхню думку, стало причиною її виснаження. Про це пише The Guardian.

«Це сумний день для політики, коли видатна лідерка покинула посаду через постійне пригноблення. Її родина витримала найпотворніші атаки за останні два роки», – заявила співлідерка партії маорі Деббі Нгарева-Пекер.

Колишня прем’єр-міністерка Гелен Кларк заявила, що Ардерн зіткнулася з «безпрецедентними» нападами під час свого перебування на посаді.

«Тиск на прем’єр-міністрів завжди великий, але в цю еру соціальних медіа, клікбейтів і цілодобових медіа-циклів Джасінда зіткнулася з таким рівнем ненависті й жорстокості, який, на мою думку, є безпрецедентним у нашій країні», – сказала вона.

Як пише видання, у 2022 році поліція Нової Зеландії повідомила, що за три роки погрози прем’єр-міністерці зросли майже втричі. Упродовж останнього року кількох чоловіків заарештовували за те, що вони погрожували Ардерн убивством. Кілька разів протестувальники проти вакцинації переслідували мікроавтобус прем’єрки, вигукуючи образи й називаючи її «нацисткою».

Ардерн визнала, що загроза її безпеці вплинула на рішення піти у відставку, однак це не стало основною причиною. Під час короткої розмови з журналістами біля аеропорту Хокс-Бей 20 січня Ардерн сказала, що не шкодує про те, що залишила роботу й знову наголосила, що зробила це через утому.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.