Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДеякі таліби готові до переговорів про права жінок – високопосадовиця ООН

Однак не надто готові до дій

Заступниця генерального секретаря ООН Аміна Мохаммед повідомила, що більшість високопоставлених чиновників Талібану, з якими вона зустрічалася під час візиту в Кабул, були готові до діалогу щодо прав жінок у країні. Про це пише BBC.

Однак вона назвала переговори жорсткими й сказала, що керівництво Талібану нескоро зробить важливі кроки, які сприяли б міжнародному визнанню їхнього правління. Мохаммед повідомила талібам, що вони повинні спочатку продемонструвати свою прихильність міжнародно визнаним нормам і нагадала, що гуманітарну допомогу Афганістану буде складно надавати, якщо афганські жінки не працюватимуть у неурядових організаціях.

За словами заступниці, Талібан вважає, що ООН і гуманітарні організації «політизують гуманітарну допомогу». «Вони вважають, що закон поширюється на будь-кого, де завгодно, і їхні суверенні права слід поважати», – сказала вона.

Міністерство охорони здоров’я Талібану повідомило, що жінки можуть працювати в секторі охорони здоров’я, але пані Мохаммед сказала, що цього недостатньо.

«Є багато інших послуг, які ми не змогли надати, пов’язаних із доступом до їжі й інших необхідних засобів, які дозволять мільйонам жінок і їхнім родинам пережити сувору зиму», – сказала Мохаммед.

Заступниця також розкритикувала міжнародне співтовариство, зокрема інші ісламські держави, за те, що вони доклали недостатньо зусиль, щоб вирішити проблему обмеження прав жінок в Афганістані.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.