Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнці у Фінляндії частіше стають жертвами трудової експлуатації – ЗМІ

Через незнання законів країни

Українці у Фінляндії, які шукають роботу, частіше страждають від трудової експлуатації. Це трапляється через те, що українці не знають своїх прав у країні, чим можуть скористатися роботодавці.

Як пише видання Yle, особливо схильний до цього будівельний сектор Фінляндії. Зазначається, що профспілка будівельників уже почала з’ясовувати ситуацію з українськими робітниками на семи будівельних об’єктах.

Організація Rikosuhripäivistys, яка надає підтримку жертвам злочинів, повідомила, що минулого року 510 людей у Фінляндії звернулися за допомогою до фахівців, які допомагають жертвам торгівлі людьми. Ця цифра перевищила показник 2021 року більш ніж удвічі.

Часто іноземні працівники не обізнані зі своїми правами, а також не знають, куди звертатися за допомогою або інформацією. Крім того, люди, які звертаються до служби підтримки, рідко є членами профспілки. Якщо працівники не знають мови або не мають зв’язків у країні, то покладаються на інформацію, яку надає роботодавець.

«Найчастіше вони навіть не знають, з якою компанією підписали контракт і про що домовилися. Працівники працюють довгі години. У найгірших випадках немає вихідних чи лікарняних. Їм платять менше, ніж обіцяли, затримують зарплату або вираховують із неї вигадані витрати», – пояснила представниця Rikosuhripäivistys Катаріна Іскала-Бломстер.

Зазначається, що люди, які проживають у центрах для прийому біженців, мають вільний доступ до всієї необхідної інформації, яка допоможе адаптуватися до життя в новій країні. Також її мають біженці, які подали заяву на тимчасовий захист, але проживають у приватному житлі. Значна частина українців, які прибули до Фінляндії, мешкають у приватному житлі.

Однак, як пише видання, проблема в тому, що система прийому охоплює не всіх біженців, а центри прийому не мають бази даних, щоб зв’язатися з людьми.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.