Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДжасінда Ардерн виступила з короткою промовою в останній день на посаді прем’єрки

Керування країною було «найбільшим привілеєм» у її житті

Прем’єр-міністерка Нової Зеландії Джасінда Ардерн заявила, що керувати країною було «найбільшим привілеєм» у її житті й вона вдячна за доброту й співчуття, які виявили для неї новозеландці.

Як повідомляє The Guardian, у свій останній день на посаді прем’єр-міністерки Ардерн виступила з промовою на щорічному святкуванні дня народження маорійського пророка Тахупотікі Вірему Ратана, засновника віри Ратана. Ця подія є неофіційним початком політичного року в Новій Зеландії, коли лідери політичних партій збираються в однойменному селі на Північному острові разом із послідовниками віри.

«Я хочу, щоб ви знали, що я залишаю посаду з більшою любов’ю й прихильністю до Нової Зеландії і її людей, ніж було на початку», – зазначила Ардерн.

Вона вкотре заперечила, що причиною відставки стали саме насильство й жорстокість, з якими вона стикнулася під час роботи. «Мій величезний досвід роботи в Новій Зеландії був пов’язаний з любов’ю, співчуттям і добротою. Це те, що мені показала більшість жителів Нової Зеландії», – наголосила політикиня.

На питання про майбутні плани вона відповіла ЗМІ, що готова бути «багато ким»: і депутаткою парламенту, і «сестрою й мамою».

Джасінда Ардерн оголосила про відставку 19 січня. За словами політикині, таке рішення вона ухвалила через надмірне виснаження на роботі. На посаді її замінить чинний міністр освіти Кріс Гіпкінс. Він складе присягу 25 січня й буде прем‘єр-міністром Нової Зеландії до виборів у жовтні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.