Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧоловіки у Франції вважають дискримінаційну поведінку щодо жінок прийнятною – дослідження

Сексизм у країні досяг «тривожних масштабів», особливо щодо молодих жінок

Сексизм у Франції лишається на «тривожному» рівні у всіх сферах, і ситуація погіршується, особливо щодо молодих жінок. Про це пише The Guardian із посиланням на дослідження, яке провів Вищий орган з питань рівності (HCE).

Дослідження, яке охопило 2500 осіб, показало, що багато чоловіків у Франції вважають насильницьку й дискримінаційну поведінку прийнятною. Серед чоловіків віком від 25 до 34 років майже чверть вважають, що інколи необхідно бути жорстоким, щоб викликати повагу, а 40% опитаних вважають нормальним, коли жінки припиняють працювати, щоб піклуватися про своїх дітей.

Дослідження також виявило, що чоловіки негативно ставляться до руху #MeToo, а також влаштовують «мачо-рейди» в соціальних мережах і намагаються «змусити жінок замовкнути або дискредитувати їх». У доповіді зазначається, що ситуації дискримінації, насильства й домагань досягли «тривожних масштабів».

Що стосується жінок, то 80% опитаних вважають, що через їхню стать до них ставляться гірше.

Серед опитаних жінок у віці 18–24 років 22% сказали, що зазнавали психологічного контролю або надмірних ревнощів з боку партнера, а 15% зазнавали побоїв. Також більше третини (37%) опитаних француженок заявили, що їх примушували до сексу, часто до незахищеного. Серед опитаних молодих жінок віком від 18 до 24 років 22% заявили, що зазнали сексуального нападу або зґвалтування.

У HCE зауважили, що люди визнають і засуджують існування сексизму, але продовжують поширювати його. Президентка HCE Сільві П’єр-Броссолетт наголосила, що влада повинна боротися з таким чоловічим ставленням «з самого раннього віку» й запровадити більш суворі заходи для боротьби з онлайн-сексизмом, насильством і переслідуваннями.

«Повсякденний сексизм призводить до насильницького сексизму», – додала вона.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.