Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПапа Римський заявив, що гомосексуальність не злочин

Проте він зазначив, що це гріх

Папа Римський Франциск назвав «несправедливими» закони, які криміналізують гомосексуальні стосунки. Він закликав католицьких єпископів вітати ЛГБТ-людей у ​​церкві. Про це пише AP.

Понтифік визнав, що католицькі єпископи в деяких частинах світу підтримують закони, які криміналізують гомосексуальність або дискримінують ЛГБТ-людей і назвав це «гріхом». Він пояснив таке ставлення культурним походженням і додав, що єпископам необхідно переосмислити своє ставлення, щоб визнати гідність кожного.

Водночас Франциск додав, що що гомосексуальні акти є гріховними, але до геїв слід ставитися з гідністю й повагою. «Це не злочин. Так, але це гріх. Добре, але спочатку розрізнімо гріх і злочин. Гріхом також є брак милосердя одне до одного», – наголосив він.

Захисники прав ЛГБТ-людей назвали слова Франциска важливою віхою. Це вперше він прокоментував подібні закони.

Як відомо, близько 67 країн у світі криміналізують одностатеві статеві стосунки, в 11 країнах за це передбачена смертна кара. Експерти стверджують, що навіть там, де ці закони не виконуються, вони сприяють переслідуванням, стигматизації й насильству щодо ЛГБТ-спільноти.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.