Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКомісія ООН підтвердила випадки сексуального насильства російських окупантів щодо дітей

Їх також ранили або вбивали з вогнепальної зброї

Незалежна міжнародна комісія ООН із розслідування порушень прав людини в Україні підтвердила випадки сексуального насильства російських військових щодо дітей. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповіла членкиня незалежної міжнародної комісії ООН із розслідування порушень в Україні Ясмінка Джумхур.

Окрім випадків сексуального насильства, дітей ранили або вбивали з вогнепальної зброї. Також, за словами Джумхур, в ООН зафіксували порушення прав дітей, які перебувають у дитячих будинках.

«Є інформація про передачу дітей з України до російської федерації. Вони досі там. Питання повернення цих дітей поки що вирішується. У багатьох випадках біологічні батьки проживають в Україні», – повідомила Джумхур.

Вона додала, що комісія не має точних показників, щоб скласти статистику. «Комісія намагається отримати власні дані шляхом прямих розслідувань і перехресних посилань на інформацію з різних джерел», – зауважила Джумхур.

Крім того, комісія зафіксувала численні злочини, скоєні російською армією під час повномасштабного вторгнення в Україну. Серед них – воєнні злочини, порушення прав людини й міжнародного, гуманітарного права. Відповідальність за переважну більшість виявлених порушень несуть збройні сили росії, зазначили в комісії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.